AddGreen
Duurzame isolatiesystemen

AddGreen
Duurzame isolatiesystemen

Na-isolatie: van fossiel naar duurzaam

Een isolatiemateriaal met ‘groene’ eigenschappen en een lange levensduur: dat leek jarenlang een utopie. Toch is het AddGreen gelukt om na-isolatiesystemen met een duurzame basis te ontwikkelen. Gebouweigenaren, installateurs en bouwbedrijven kunnen hiermee een belangrijke stap zetten in de verduurzaming van hun werkwijze.

Uitdaging

Klimaatverandering en de uitputting van grondstoffen: twee grote uitdagingen waar de hele wereld momenteel mee worstelt. Verduurzaming is het sleutelwoord. Maar hoe verduurzaam je gebouwen en woningen en zorg je voor het behoud van waardevolle grondstoffen? Onder andere door te kiezen voor een duurzaam isolatiemateriaal. Dit beperkt de CO2-uitstoot en zorgt bovendien voor een aangenaam binnenklimaat.

Oplossing

AddGreen biedt kwalitatief hoogwaardige isolatiesystemen op basis van hernieuwbare grondstoffen. Het bedrijf voegt grondstoffen als bionafta en biogas toe aan een bepaald percentage fossiele grondstoffen. Zo wordt er letterlijk een stukje groen toegevoegd aan het eindproduct. Het materiaal bestaat uit grafietparels met een hoge isolatiewaarde. Deze zijn duurzamer dan de parels die volledig uit fossiele grondstoffen bestaan, maar hebben dezelfde hoge kwaliteit, uitstekende isolatiewaarde en lange levensduur. Het is daardoor zeer geschikt als bouwmateriaal.

CO2-footprint verkleinen

Het isolatiemateriaal heeft een gunstige CO2-footprint. Vanaf de productie tot en met het aanbrengen van de parels wordt er een hoeveelheid CO2 uitgestoten. Vanaf de gebruikersfase wordt deze hoeveelheid CO2 in circa twee maanden weer terugverdiend. Doordat de parels niet gevoelig zijn voor aantasting van buitenaf, hebben ze bovendien een lange levensduur. Ze zijn niet onderhevig aan veroudering en kunnen eenvoudig hergebruikt worden. De producten zijn honderd procent recyclebaar en/of te gebruiken als circulair product.

Optimalisatie isolatieproces

Bij na-isolatie met isolatieparels is het van groot belang dat de gebruikte machines afgestemd zijn op de te verwerken producten. AddGreen is de enige in de isolatiemarkt die het isolatieproces heeft geoptimaliseerd door het ontwikkelen van eigen isolatiemachines. Door de automatische lijmdoseringsunit en het bijhorende vulpistool is de klant verzekerd van een goed eindproduct. Waar nodig kan er digitaal bijgestuurd worden om tot een optimale vulling te komen. Door de controle over het proces is dit hét recept voor een optimale duurzame isolatie en thermische prestatie.

Certificering

AddGreen beschikt over het REDcert keurmerk, een initiatief van toonaangevende branches en organisaties. Eén van de fundamentele doelstellingen is om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en een duurzame bijdrage te leveren aan het behoud van waardevolle grondstoffen.

error: Content is protected !!