Hernieuwbare
grondstoffen

Met een duurzame basis voor de toekomst

Principe groene stroom

Hoe meer vraag er is naar hernieuwbare grondstoffen, hoe groter het percentage aan deze grondstoffen wordt in de totale behoefte aan isolatiematerialen. Dit principe is vergelijkbaar met dat van groene stroom. Kiest u hiervoor, dan betaalt u voor duurzaam opgewekte stroom. Wat uit het stopcontact komt, komt niet altijd van een windmolen. Toch draagt u bij aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Dit geldt ook voor AddGreen: dankzij uw bewuste keuze kunnen bespaarde fossiele grondstoffen in de grond blijven.

Productieproces

In het begin van het productieproces voegen we hernieuwbare grondstoffen toe aan een bepaald percentage fossiele grondstoffen. Het gaat om stoffen als bionafta en biogas, die afkomstig zijn van organisch afval of plantaardige oliën. Hiermee voegen we letterlijk een stukje groen toe aan het eindproduct. De gerenommeerde instantie TÜV uit Duitsland controleert het productieproces en beoordeelt het product met een duurzaamheidscertificaat.

CO2-footprint

De producten van AddGreen hebben een gunstige CO2-footprint. Vanaf de productie tot en met het aanbrengen van de parels wordt er een bepaalde hoeveelheid CO2 uitgestoten. Vanaf de gebruikersfase wordt deze hoeveelheid CO2 in twee maanden weer terugverdiend.

Interesse?

Meer weten over de energietransitie of de producten van AddGreen? Neem contact met ons op.

error: Content is protected !!